L'AEMPS retira del mercat tintes per a tatuatge i maquillatge permanent d'Alkimia Technology and Stetic

Data: 16-04-2024 - Categoría: Consum


 
L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat a l'empresa Alkimia Technology and Stetic la suspensió de la comercialització i l'ús, així com la retirada del mercat, de diverses tintes per a tatuatge i maquillatge permanent.

L'AEMPS ha informat que l'empresa comercialitza diversos productes que no compleixen amb el Reglament (UE) 2020/2081, pel que fa a les substàncies contingudes a les tintes per a tatuatge o maquillatge permanent, ja que presenten en la seva composició alcohol isopropílic en una concentració superior a l'acceptada a l'esmentat reglament.

Segons l'agència, aquestes accions es fan després de diferents comunicacions amb l'empresa per instar-la a la reformulació dels seus productes per adaptar-se a la nova normativa.

La suspensió de la comercialització i ús del producte i la retirada del mercat ha afectat totes les unitats dels productes 512-PE: Stetika Gamma Negra Micropigments i Stetika Gold Gamma Negra Micropigments; 513-PE: Stetika Gama Groga Micropigments i Stetika Gold Groga Micropigments; 514-PE: Stetika Gamma Blanca Micropigments i Stetika Gold Blanca Micropigments, i 515-PE: Stetika Gamma Vermella Micropigments i Stetika Gold Roja Micropigments.

Aquesta normativa estableix la prohibició de comercialitzar o utilitzar els productes que no compleixin els criteris establerts a partir del 4 de gener de 2022 (en el cas de les restriccions relatives al pigment blau 15:3 i al pigment verd 7, a partir del 4 de gener de 2023). En conseqüència, les tintes que no s'ajustessin amb allò establert haurien de ser retirades del mercat abans de la data indicada.

L'AEMPS va publicar el 2021 una nota informativa sobre l'entrada en aplicació del Reglament 202/2081 i la restricció de l'ús de determinades substàncies en tintes per a tatuatges o maquillatges permanents.