Es retiren 120.000 ampolles d'aigua que corresponen a garrafes de 5 l de Condis i a ampolles de 1,5 l d'Eroski

Data: 18-07-2018 - Categoría: Alimentació


L'Agència de Salut Pública de Catalunya està analitzant aquests envasos retirats de manera preventiva. El lot és de l’empresa Aigua del Montseny –propietària de la font d’Aiguaneu– i correspon a les garrafes de cinc litres de la marca blanca de Condis i a les ampolles d’un litre i mig d’Eroski. Tot va començar a partir de la denúncia per irritació del tracte digestiu que un consumidor va presentar als Mossos. A més, ahir també es va detectar que una veïna de Blanes havia notat cremor després de beure aigua d’una de les marques afectades.

Les garrafes de cinc litres i les ampolles d’un litre i mig de la marca Eroski es van retirar ahir dels establiments Caprabo –que comercialitzen la marca– i, el dia abans, Condis va fer el mateix amb les garrafes de cinc litres de la seva marca.  Concretament, es van treure 8.000 garrafes i 95.000 ampolles d’Eroski, i 9.000 garrafes de Condis. A més, 5.800 garrafes del mateix lot que eren als magatzems de Condis també van quedar immobilitzades. Les dues cadenes de supermercats van insistir que s’han retirat els envasos dels seus establiments només per precaució, encara que van demanar als clients que puguin tenir les aigües del lot 120721 que no les consumeixin.

Les primeres investigacions han apuntat que alguns envasos de l'esmentat lot feien pudor quan s’obrien i l’aigua que contenien tenia mal gust. L’Agència de Salut Pública està analitzant les empreses implicades en la producció del lot: des de les cadenes de supermercats que en fan la distribució fins a l’empresa envasadora de l’aigua de la font d’Aiguaneu.