Comunicat sobre retirada de fórmules infantils

Data: 13-02-2019 - Categoría: Alimentació


Comunicat sobre retirada de fórmules infantils

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries franceses, de fórmules infantils a base d’arròs marca Modilac, fabricades per una empresa espanyola i distribuïdes per l’empresa francesa Sodilac, associades a un brot de salmonel·losi (S. poona ) a França, Bèlgica i Luxemburg.

Tot i que les investigacions realitzades en l’establiment elaborador per part de les autoritats competents de la comunitat autònoma on s’elaboren els productes no han indicat cap resultat positiu a Salmonel·la poona, pel principi de precaució, s’ha procedit a la suspensió cautelar de l’activitat de les instal·lacions i a la proposta retirada del mercat de productes elaborats en les mateixes instal·lacions que el producte alertat.

La empresa Laboratorios Ordesa, SL ja ha procedit a la retirada del mercat del productes implicats.

D’acord amb la informació rebuda a través del SCIRI, els productes i lots afectats són:
  • Productes de la marca MODILAC no distribuïts a l’estat espanyol.
  • Productes de la marca Blemil Plus 1 arròs, de 400g i Blemil Plus 2 arròs, 400g de venda exclusiva a farmàcies, amb data de consum preferent anterior a febrer de 2021
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, tant bon punt ha rebut la informació de l’AESAN en relació a la recepció de productes implicats a Catalunya, ha procedit a realitzar les actuacions de control oficial corresponents destinades a comprovar la retirada dels productes implicats dels circuïts de venda i la no comercialització.

Tot i no haver-se comunicat cap cas associat a Espanya, com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que tinguin a la seva llar qualsevol dels productes indicats anteriorment, s’abstinguin d’utilitzar-los i els retornin als punts de venda.

Per a més informació Laboratorios Ordesa, SL ha habilitat un número d’informació a disposició dels consumidors per a resoldre qualsevol dubte: 900180873 (horari d’atenció de 9 del mati fins les 18 hores).

En cas de rebre nova informació, l’ASPCAT actualitzarà aquest comunicat.

http://salutweb.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=330302