Alerta sobre la presència de traces de proteïna de soja no declarada en embotit de porc procedent d'Espanya

Data: 04-12-2019 - Categoría: Alimentació


 
Presència de traces de proteïna de soja no declarada en embotit de porc procedent d'Espanya (Ref. 2019/276). AMPLIACIÓ D'INFORMACIÓ

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va advertir, el passat dia 8 de novembre, de la presència de traces de soja no declarada a l'etiquetatge de carn freda de porc, (LOT 3949) envàs de 150 g., De la marca MONELLS en la notificació: Presència de traces de proteïna de soja no declarada a embotit de porc procedent d'Espanya (Ref. 2019/276).

En relació amb la mateixa, l'empresa EROSKI S. COOP, ha retirat TOTS ELS LOTS del producte Embotit de York Sandvitx talls fins MARCA EROSKI en envàs de 300 gr.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells CONSUMIDORS AL·LÈRGICS A LA SOJA que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars, que s'abstinguin de consumir-lo.

EL CONSUM D'AQUEST PRODUCTE NO COMPORTA CAP RISC PER A LA RESTA DE CONSUMIDORS.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició va advertir, el passat dia 8 de novembre, de la presència de traces de soja no declarada a l'etiquetatge de carn freda de porc, (LOT 3949) envàs de 150 g., De la marca MONELLS.

En relació amb la mateixa notificació, l'empresa EROSKI S. COOP, després de contactar amb el fabricant i conèixer que el lot 3949 de l'Embotit de York Sandvitx talls fins MARCA EROSKI en envàs de 300 gr havia estat elaborat el mateix dia que el lot alertat i que podria tenir traces de soja, com a mesura preventiva, va procedir a la retirada de la venda en tots els seus centres i bloqueig en caixes de dit lot de marca pròpia.

Amb posterioritat, l'empresa EROSKI S. COOP, va adoptar la decisió de retirar en tots els seus centres i bloqueig en caixa per impossibilitar la seva venda, TOTS ELS LOTS del producte Embotit de York Sandvitx talls fins MARCA EROSKI en envàs de 300 gr.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (SCIRI).

Com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors al·lèrgics a la soja que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars, que s'abstinguin de consumir-lo.

Així mateix s'indica que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.