Alerta sanitària a Espanya: Sanitat retira populars fàrmacs contra la tensió.

Data: 05-11-2021 - Categoría: Salut


 
L'Agència de Medicaments retira diversos fàrmacs per a la tensió alta per impureses
L'AEMPS ordena la retirada de diversos lots de Coaprovel i Karvezide a causa de la detecció al principi actiu irbesartan d'una impuresa per sobre del límit acceptat. Sanitat ja va ordenar retirar a l'agost diversos lots de Coaprovel i altres fàrmacs similars per aquest motiu.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada de diversos lots dels fàrmacs per a la tensió alta Coaprovel i Karvezide a causa de "la detecció al principi actiu irbesartan d'una impuresa per sobre del límit acceptat".

Lots afectats

Segons ha informat l'AEMPS, dependent del Ministeri de Sanitat, la retirada afecta el lot FT028 de Coaprovel 300 mg/25 mg amb data de caducitat 31 de gener de 2023 i el lot FT029 de Karvezide 300 mg/25 mg amb la mateixa data de caducitat que l'anterior.

L'AEMPS ordena la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot afectat i devolució al distribuïdor paral·lel ELAM PHARMA LABS, S.L. per les vies habituals.

L'agència també ha ordenat posteriorment en una nova ordre la retirada de lot: FT027 de Coaprovel 300 mg/25 mg, amb data de caducitat 31/01/2023, així com la devolució al distribuïdor paral·lel MELYFARMA, S.L. per les vies habituals.

Finalment també ha inclòs el lot FT029 de Coaprovel 300 mg/25 mg, per a la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes i la seva devolució al distribuïdor paral·lel DIFARMED, SL per les vies habituals.

Antecedents

No és la primera vegada que Coaprovel pateix una retirada dels seus lots per impureses; a l'agost d'aquest any ja va tenir una gran repercussió la retirada de diversos lots d'aquest i d'altres productes sanitaris per controlar la tensió arterial.

Totes les alertes són de "Classe 2". Tal com indica l'AEMPS, hi ha tres classes d'alerta: 1, 2 i 3. La classe 1 correspon al risc més elevat, mentre que la classe 3 és la menys perillosa. Per tant, aquesta alerta és de risc mitjà.