Alerta per Virus de l'Hepatitis A en fruites del bosc congelades procedents de Bèlgica

Data: 30-08-2022 - Categoría: Alimentació


 L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) d'una alerta per presència de Virus de l'Hepatitis A al producte FRUITBERRY MIX congelades de la marca ARDO en envasos de 1 i 2,5 kg procedents de Bèlgica.

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de casos notificats associats a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguin a casa seva el producte inclòs en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Hongria de la presència de Virus de l'Hepatitis A al producte FRUITBERRY MIX (barreja de fruites congelades) de la marca ARDO en envasos d'1 i 2,5 kg procedents de Bèlgica.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte: FRUITBERRY MIX
Nom de marca: ARDO
Aspecte del producte: Bossa de plàstic
Temperatura: Congelat
Presentació 1 kg:

lot: 586 22130 (consum preferent 10-11-2024) i
lot: 586 22131 (consum preferent 11-11-2024)
Presentació 2,5 kg:

lot: 586 22131 (consum preferent 31-05-2024)
 
Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a les comunitats autònomes d'Andalusia, les Balears, Catalunya, Castella i Lleó, Múrcia, el País Valencià i el País Basc.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) per tal que es verifiqui la retirada dels productes implicats dels canals de comercialització.

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de casos notificats associats a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes implicats en aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra.