Alerta per presència de Salmonella en gelatina neutra

Data: 12-10-2022 - Categoría: AlimentacióL'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada per la Comunitat Autònoma de Madrid, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), de la presència de Salmonella a GELATINA NEUTRA A LÀMINES de la marca HACENDAT amb data de consum preferent 27.04.2027.

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta  i recomana a les persones que tinguin al seu domicili el producte inclòs en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Autònoma de Madrid relativa a la presència de Salmonella a gelatina neutra a làmines de la marca Hacendado, procedent d'Alemanya.

L'empresa comercialitzadora del producte a Espanya ha emès un comunicat oficial que publica a la seva web per retirar del mercat el producte afectat.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte: GELATINA NEUTRA
Nom de marca: HACENDADO
Aspecte del producte: Paquet amb 12 làmines
Número de lot: A11054/01
Data de consum preferent: 27.04.2027
Pes d'unitat: 20 gr
Temperatura: ambient

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi de que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra.

La presència de Salmonella als productes pot suposar determinats riscos per a la salut de les persones que els consumeixen. En el cas d'haver consumit aquest producte i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) es recomana acudir a un centre de salut.