Alerta per presència de mostassa no declarada a productes transformats a base de vegetals procedents d'Espanya

Data: 28-11-2019 - Categoría: Alimentació

 
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit de la comercialització de productes vegetals, elaborats amb gluten de blat amb traces de mostassa no declarada a l'etiquetatge, procedents d'Espanya, en l'alerta per presència de mostassa no declarada a productes transformats a base de vegetals procedents d'Espanya (Ref. 2019/286)

Estan implicats diferents productes transformats a força de vegetals d'elaborats per VEGETALIA S.L., amb diferents denominacions i presentacions i comercialitzats amb les marques VEGETALIA, TOKI, GUT BIO, VERITAS, CASA AMELLA, ECOCESTA i GRANER.

EN AQUESTA AMPLIACIÓ D'INFORMACIÓ S'ADJUNTAN ELS LOTS AFECTATS

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells CONSUMIDORS AMB AL·LÈRGIA O INTOLERÀNCIA A LA MOSTASSA que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

EL CONSUM D'AQUEST PRODUCTE NO COMPORTA CAP RISC PER A LA RESTA DE CONSUMIDORS.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement, en relació amb l'alerta relativa a la presència de mostassa no declarada a l'etiquetatge de productes transformats a força de vegetals, dels lots implicats que han estat facilitats per l'empresa i que poden consultar a l'arxiu adjunt:

LLISTA DELS LOTS IMPLICATS FACILITADES PER L'EMPRESA


S'ha procedit a informar-ne a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i també als serveis de la Comissió a través de l'RASFF (Xarxa d'Alerta Alimentària europea).

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics a la mostassa que poguessin tenir els productes anteriorment esmentats a casa seva, que s'abstinguin de consumir-los.

Així mateix s'indica que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.