Alerta per presència de Listeria monocytogenes en productes carnis procedents d'Espanya (Ref. ES2023/272)

Data: 14-11-2023 - Categoría: Alimentació


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat informada per la comunitat autònoma d'Andalusia, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), de la presència de Listeria monocytogenes en productes carnis de la marca Indústries Càrniques Sierra Nevada SL, amb núm. de RGSEAA 10.05545/GR.

Es recomana a les persones que tinguin a casa seva els productes inclosos en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los.

L´Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d´Intercanvi Ràpid d´Informació (SCIRI), d´una notificació d´alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Junta d´Andalusia relativa a la presència de Listeria monocytogenes en productes carnis de la marca Indústries Càrniques Sierra Nevada SL.

Es pot ampliar la informació, publicada per les autoritats sanitàries de la Junta d'Andalusia al següent enllaç:

https://www.juntadeandalucia.es/organismos/saludyconsumo/areas/seguridad-alimentaria/alertas-alimentarias/paginas/alerta-listeria-productocarnico-granada.html

Les dades dels productes implicats són:

Marca: Indústries Càrniques Sierra Nevada SL.
Núm. de RGSEAA: 10.05545/GR
FUET IBÈRIC: Lot L3023 i data de caducitat 09/06/2024.
SALSITXÓ IBÈRIC: Lot L1223 i data de caducitat 22/03/2024.
XORIÇO IBÈRIC: Lots L0723 i L0923 i totes les dates de caducitat d'aquests lots.
FUET IBÈRIC MINI: Lot L2223 i totes les dates de caducitat daquest lot.
XORIÇO VELA PICANT: Lot L2623 i totes les dates de caducitat d'aquest lot.
FORMATGE DE PORC: Lot L2223, 2523, 2623, 2823, 2923 i 3023 i totes les dates de caducitat.

Segons la informació disponible, la distribució inicial s'ha realitzat a diverses províncies d'Andalusia (Còrdova, Granada, Màlaga i Sevilla) i un establiment d'Illes Balears, si bé no es descarta que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Es recomana a les persones que tinguin a casa seva aquests PRODUCTES I LOTS CONCRETS afectats per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-los.
En cas d'haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), es recomana acudir a un centre de salut.

En cas d'estar embarassada, es recomana consultar les recomanacions de consum durant l'embaràs realitzades per l'AESAN relatives a pràctiques d'higiene alimentària importants per a les dones gestants, així com una relació dels aliments que cal evitar durant l'embaràs per estar associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca Listeria monocytogenes).

Es recorda la importància dextremar les mesures dhigiene per evitar la contaminació creuada amb altres productes.

#CUS_Usuaris
#CUS_Consumidors
www.cus-usuaris.org