Actualització del comunicat sobre l'alerta europea de botulisme per consum de peix

Data: 12-12-2016 - Categoría: Alimentació

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutricó (AECOSAN), del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, va rebre, el passat 2 de desembre, nova informació per part de les autoritats sanitàries alemanyes en relació al producte implicat en l’alerta europea de botulisme per consum de peix.

El producte sospitós no és únicament d’origen holandès, sinó que la sospita s’amplia a producte procedent de Lituània. S’han facilitat noves llistes de distribució de producte rebut a l’establiment Monolith Alimentos España Nort (Catalunya).

Tan bon punt s’ha rebut la nova informació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha iniciat les actuacions oportunes per verificar la retirada del mercat del producte implicat.

El producte, que ja s’està procedint a retirar, ha estat distribuït en petites quantitats d’entre 1 i 3 quilos a diferents establiments alimentaris de les poblacions de Catalunya (Barcelona, Badalona, Castelldefels, Granollers, Salou, Tarragona, Lleida, Platja d’Aro i Lloret de Mar) i de les Illes Canàries (Tenerife). En total, s’han distribuït des de Monolith Alimentos España Nort 27 quilos de producte afectat. Els establiments han penjat cartells informatius per avisar els possibles compradors que no consumeixin el producte.

Els serveis de vigilància epidemiològica estan amatents i no s’ha notificat fins ara cap persona afectada a Catalunya. Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries aconsellen a les persones que tinguin algun envàs d’aquest producte que s’abstinguin de consumir-lo.