Actualització: Condis i Eroski retiren del mercat aigua envasada del manantial Aiguaneu

Data: 19-07-2018 - Categoría: Alimentació


La cadena de supermercats Condis ha fet una retirada de la comercialització dels seus establiments dels envasos de 5 litres d’aigua mineral natural de la marca Condis, MANANTIAL AIGUANEU, del lot 120721.

Aquesta retirada ha estat motivada per les investigacions que s’estan produint a partir d’una denúncia als Mossos d’Esquadra per part d’un consumidor que, en beure aigua del producte indicat, va patir efectes adversos lleus (irritació del tracte digestiu).

Arran de les primeres investigacions, s’ha comprovat que alguns altres envasos d’aquesta presentació i lot feien mala olor quan s’obrien i mal sabor al intentar ingerir-los.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) s’han iniciat les actuacions de control i investigació en diferents empreses implicades, des de la cadena de supermercats en la distribució fins a l’empresa envasadora del MANANTIAL AIGUANEU per tal d’esbrinar les possibles causes, així com la verificació de la retirada del producte del mercat.

En el decurs de les actuacions dutes a terme en l’establiment AIGUA DEL MONTSENY SA, envasador de l’aigua MANANTIAL AIGUANEU, s’ha verificat que la retirada del lot 120721 s’ha ampliat a les ampolles de 1,5 litres i 5 litres de la marca EROSKI.

Per tant, s’està procedint a la retirada del mercat dels envasos d’aigua de MANANTIAL AIGUANEU, corresponents al lot 120721, de:

5 litres de la marca CONDIS
1,5l i 5l de la marca EROSKI

L’ASPCAT continua amb les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades.

Es demana a les persones que puguin tenir envasos d’aquest lot i aquestes dues marques, s’abstinguin de consumir-los i que contactin amb els establiments de compra.